На Черкащині затримано зловмисника, на совісті якого два загублених людських життя

Слідчо-оперативна група  Шполянського  РВ УМВС України в Черкаській області за вказівкою оперативного чергового прямувала на місце події, де за попередньою інформацією було виявлено тіло чоловіка. На вході  в помешкання їх чекала жінка, яка і розповіла міліціонерам про те, що кожного дня  вона заносила харчі своєму сусідові. Цей день також не став винятком. Постукавши в двері, жінка зайшла до помешкання, де виявила страшну знахідку – господар будинку був мертвий. Оговтавшись від побаченого, жінка відразу ж  зателефонувала «102».

У ході розслідування з’ясувалося, що 40-річний чоловік зловживав алкогольними напоями,  часто запрошував до себе додому своїх «друзів» для проведення спільного дозвілля. А останнім часом взагалі почав не розлучатися з оковитою, бо дізнався, що хворий на невиліковну хворобу.

Оперативними заходами було встановлено коло осіб, з якими останнім часом спілкувався цей чоловік. Вдалося також з’ясувати, що напередодні його бачили разом із 39-річним непрацюючим місцевим жителем, котрий був раніше судимий за ч. 2 ст.185 «Крадіжка» та ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України. Почалися пошуки підозрюваного в скоєнні вбивства. Працівники міліції перевіряли можливі місця знаходження чоловіка і   знайшли  його на горищі власного будинку, де він переховувався.

Затриманий  зізнався у скоєнні злочину та пояснив всі обставини того фатального вечора. Чоловік розповів, що зустрів свого товариша біля магазину. Після короткої розмови вони вирішили продовжити зустріч в домашній обстановці. Все необхідне для «душевної бесіди» було вже приготоване господарем. Розмова друзів була вже добре приправлена алкоголем, коли між ними виникла сварка. Словесний конфлікт переріс у  бійку, в запалі якої гість схопив до рук ножа. Отямившись, він побачив, що господар лежить мертвий на підлозі. Намагаючись уникнути відповідальності, зловмисник втік з місця злочину. 

Як з’ясувалося далі, це був не єдиний подібний інцидент за участю затриманого. Згодом він зізнався ще у одному вбивстві, яке мало схожий «сценарій» та відбулось  у 2007 році. В ході відпрацювання даної  інформації,  у вказаній затриманим  вигрібній ямі, було виявлено труп ще одного товариша по чарці.

На даний час стосовно затриманого порушено дві кримінальні справи за ст. 115 «Умисне вбивство» КК України,  що карається позбавленням  волі   на   строк   від   десяти   до п’ятнадцяти  років або довічним позбавленням волі.

СЗГ УМВС України в Черкаській області

You may also like...