Батько зарубав сина сокирою, а потім вкрив ковдрою, щоб той … не змерз

У Харкові 13 вересня працівники карного розшуку Золочівського РВ ГУМВС України в Харківській області затримали 59-річного безробітного місцевого жителя. Ввечері 11 вересня в одному з сіл Золочівського району він сокирою вбив свого 38-річного сина.

До міліції зателефонувала тітка загиблого. Її здивувало, що чоловік сестри повернувся з дачі без сина. А так як у родичів постійно виникали конфлікти, які закінчувалися навіть бійками, жінка запідозрила неладне. Своїми здогадами вона і поділилася з працівниками міліції.

Виїхавши за вказаною адресою, слідчо-оперативна група Золочівського райвідділу ГУМВС України в Харківській області виявила біля дачного будинку мертвого чоловіка з рубленою раною в області лобу та переломом лобної кістки. Слідчим відділом Золочівського райвідділу була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

Протягом доби горе-батька затримали біля одного з пунктів прийому металобрухту в Харкові. Заперечувати свою провину чоловік не став, та розповів, що ще по дорозі на дачу він разом із сином чимало випив. Ввечері вони також продовжували пиячити. Раптом між ними виник черговий конфлікт, який перейшов у бійку. Батько нібито злякався, що син його вб’є, та схопив сокиру і наніс йому смертельні поранення. Втім, він був настільки п’яним, що не одразу зрозумів, що накоїв. Вважаючи сина живим вночі він навіть вкрив його ковдрою, щоб той не змерз…

Підозрюваний у вбивстві зі свого 59-річного життя – 21 рік провів у місцях не дуже віддалених. Син також пішов стежкою батька – у нього було чотири судимості. Чоловіки ніде не працювали, пиячили та займалися бродяжництвом. На життя заробляли тим, що здавали металобрухт, пляшки та макулатуру.

Затриманому чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...