У Києві порушено 12 кримінальних за фактами хабарництва

Прокуратурою міста Києва з моменту набуття чинності Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» порушено 12 кримінальних за фактами хабарництва.

З обвинувальними висновками уже направлено до суду 8 справ, за обвинуваченням 9 осіб.

Серед притягнутих до кримінальної відповідальності осіб: колишні начальник та державний виконавець ВДВС у місті Києві, начальник відділу державного підприємства, головний спеціаліст територіального управління Головавтоінспекції, головний спеціаліст Управління захисту прав споживачів у місті Києві, заступник генерального директора науково-дослідного інституту Державного агентства резерву України, доцент кафедри Інституту державного управління у сфері цивільного захисту Національного університету цивільного захисту, дільничний лікар–психіатр. Загалом ці особи вимагали або отримували хабарі, загальний розмір яких склав майже 70 тис. грн.

Так, у липні цього року порушено кримінальну справу стосовно колишніх начальника відділу та головного державного виконавця ДВС Дніпровського РУЮ у місті Києві, які одержали 2 тис. дол. США хабара за зняття арешту з частини квартири, накладеного під час проведення виконавчих дій.

В цілому, впродовж 2011 року органами прокуратури міста Києва до суду для розгляду по суті направлено 84 кримінальні справи за обвинуваченням 104 осіб. Загальна сума хабарів у цих справах складає понад 4,7 млн. грн.

Не залишається поза увагою і протидія адміністративно-караній корупції. Із часу набуття чинності Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» у Києві складено 40 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. Серед них: 2 – відносно працівників судової гілки влади, 3 – відносно нотаріусів, 4 – стосовно посадових осіб органів внутрішніх справ, 2 – стосовно працівників податкової служби.

Наприклад, прокуратурою міста 26.08.11 скеровано до суду протокол про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 172-2 Кодексу України відносно державного реєстратора однієї за районних державних адміністрацій, який за винагороду в розмірі 300 доларів США сприяв громадянину у здійсненні державної реєстрації юридичної особи.

За порушення антикорупційних обмежень до відповідальності притягнуто 12 осіб, з яких 4 – особи уповноважені на виконання функцій держави.

Прес-служба Прокуратури міста Києва

You may also like...