На Полтавщині викрито нелегальний обмінний пункт

На тлі проведення в державі економічних реформ спостерігається активізація злочинних схем, пов’язаних з валютнообмінними операціями. Саме тому керівництвом держави перед правоохоронними органами, у тому числі і перед Державною податковою службою, поставлено завдання щодо детінізації економіки та наведення порядку у сфері обміну валютних коштів.

На виконання вказаного завдання Управлінням податкової міліції ДПА у Полтавській області організовано та проводиться комплекс заходів щодо протидії нелегальним валютним операціям.

Як повідомив УК Дмитро Скобельський, прес-офіцер УПМ ДПА у Полтавскій області, на початку листопада цього року у м. Полтаві поблизу відділення одного з банків працівниками податкової міліції викрито нелегальний обмінний пункт, організатори якого надавали послуги з обміну іноземної валюти без наявності дозвільних документів.

Обмін коштів здійснювався з двох автомобілів, при огляді яких вилучено 1 мільйон 242 тисячі російських рублів, 50 тисяч доларів США, близько 22 тис. євро, англійські фунти стерлінгів та українські гривні.

Загальна сума вилучених грошових коштів в еквіваленті національної валюти становить понад 1 мільйон гривень.

Відносно порушників вирішується питання про притягнення до відповідальності.

Усього протягом жовтня-листопада цього року податковою міліцією Полтавської області у ході проведених перевірок виявлено 11 фактів здійснення  незаконних обмінних операцій та припинено діяльність нелегальних обмінних пунктів у Полтаві, Кременчуці, Лубнах, Миргороді, Пирятині. З нелегального обігу вилучено валютних коштів на суму понад 1,3 млн. грн.

УК
 

You may also like...