Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 14.11.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 628 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 102 набої.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб. Вилучено 0,6 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 92 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 17 осіб загинули та 110 – травмовані.
 
У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 10 листопада в квартирі 88-річної пенсіонерки було знайдено мертвою 30-річну безробітну місцеву жительку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 9 листопада в зазначеній квартирі під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.
 
В Автономній Республіці Крим 12 листопада на території металобази в службовому кабінеті Ленінської філії відкритого акціонерного товариства було знайдено мертвим із травмою голови 54-річного місцевого жителя, директора вказаної філії. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох місцевих жителів, віком від 20 до 23 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 11 листопада, з метою крадіжки, зайшли на територію зазначеного товариства, у службовому кабінеті заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому, викрали ноутбук, 400 грн., мобільний телефон та пневматичний пістолет. Частину викраденого вилучено.
 
У Роздільнянському районі Одеської області 13 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземних громадян, віком 16 та 19 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 11 листопада на вулиці міста Одеси відібрали сумочку в 25-річної місцевої жительки, в якій знаходилися 1,6 тис. грн. та два мобільні телефони. Викрадене вилучено.
 
У місті Торезі Донецької області 13 листопада на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на місцевому цвинтарі, з хуліганських спонукань, пошкодив пам’ятники на 12 могилах.
 
У місті Хмельницькому працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі якого вилучили 200 г вибухівки та 102 набої до різної зброї.
 
На Полтавщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю – члена спостережної ради Кредитної спілки. Встановлено, що він упродовж 2006 – 2008 років, шляхом оформлення фіктивних кредитних договорів, привласнив 27,8 млн. грн. указаної спілки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
На Харківщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керуючого філією публічного акціонерного товариства. Встановлено, що він без відома клієнта згаданої банківської установи з банківського рахунку останньої незаконно видав іншому громадянину 680 тис. євро. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
У Чернігівській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця одного з відділів Державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції. Встановлено, що вінвимагав та отримав 4 тис. грн. хабара від громадянина за закриття стосовно нього виконавчих проваджень та надання довідки про відсутність заборгованості. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У Запорізькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили інспектора Запорізької митниці, який під час оформлення двох транспортних засобів занизив їх митну вартість, чим завдав збитки державі на суму 213 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.
 
На Одещині Біляївським районним судом розглянуто адміністративний протокол, складений працівниками сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю Біляївського райвідділу ГУМВС України в області за ч.1 ст.172-2 КУпАП (порушення обмежень щодо використання службового становища), стосовно заступника начальника комунального підприємства. Встановлено, що вона отримала неправомірну вигоду в якості грошової винагороди в сумі 300 грн. від громадянина за не опечатування лічильника води. Зловмисницю притягнуто до адміністративної відповідальності, у вигляді штрафу в сумі 2,2 тис. гривень.
 
УК

You may also like...