За вимагання 6 тисяч євро затримано 21-річного студента

До працівників карного розшуку звернулася 53-річна жителька Сторожинецького району, повідомивши про те, що невідомий чоловік на ім’я Андрій в телефонних розмовах, вимагає в неї гроші в сумі 6 тисяч євро. В розмові чоловік пояснив, що ця сума йому необхідна для того щоб він не виставляв в мережі Інтернет фотографії інтимного характеру її неповнолітньої 17-річної  внучки та не розклеював ці фото в школі де вона навчається. Чоловік переконував бабусю щоб та передала гроші саме наступного дня тобто 1-го грудня на території парку «Жовтневий» обласного центру. Цього дня, під час спроби отримання грошей, працівниками карного розшуку, був затриманий 21-річний житель Чернівецької області. Вимагачем виявився студент 3-го курсу одного з навчальних закладів.

В ході з’ясування обставин справи, затриманий зізнався, що в середині листопада цього року він через Інтернет сайт  познайомився з дівчиною на ім’я Марина. В ході Інтернет спілкування він довідався, що її мати перебуває на заробітках за кордоном. Спілкуючись з дівчиною попросив скинути на його адресу її особисті фотографії. Дівчина без вагань відправила свої фото.  Отримавши їх, хлопець  за допомогою фотомонтажу, підставив оголене тіло жінки під обличчя дівчини та створив цілу фото сесію еротичного змісту. Після проведеної «творчої» роботи виставив фото на іншому сайті.

Чоловік на хвилі успіху в бажанні отримати «легкі» гроші почав телефонувати до дівчини та бабусі, повідомивши їх, що фото виставив в мережі Інтернет, а в подальшому має намір розповсюдити ці фото на сайтах соціальних мереж, щоб збільшити коло фото сесії. По телефону він пояснив, що якщо б він отримав 6 тисяч євро, цієї суми було б достатньо, для того, щоб він видалив усі фото і кожен залишився при своїх інтересах.

Затриманий раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок. Раніше на нього складалися адміністративні протоколи за дрібне хуліганство, розпиття спиртних напоїв в громадських місцях та насильство в сім’ї. Наразі стосовно зловмисника порушено кримінальну справу за ст.. 189 (вимагання)  Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області

You may also like...