Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 10.12.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовжминулоїдоби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 663 заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено два саморобних пістолети, 1 кг вибухівки та 215набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб. Вилучено 8,8 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 98 дорожньо-транспортних пригод, в яких 9 осіб загинули та 124 – травмовані.
 
В місті Горлівка Донецької області 9 грудня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ознаками удушення місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано її сина. Попередньо встановлено, що він уранці 8 грудня в зазначеній квартирі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, намагався пересадити свою матір з ліжка в інвалідне крісло, але не розрахував силу та задушив її.
 
В одному з селищ Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 31- річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у квітні цього року у своєму будинку, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем убив 33-річного жителя міста Харків, а його тіло закопав на території свого домогосподарства.
 
В одному з селищ Львівської області затримано жителя іншого селища зазначеної області та двох жителів міста Львова віком від 28 та 20 років. Попередньо встановлено, що вони в полі поблизу зазначеного села зробили несанкціоновану врізку до магістрального нафтопроводу . У правопорушників вилучено два автомобілі, дві гумові ємності (на шість та 25 тис. літрів) й обладнання для перекачки нафтопродуктів. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.292 КК України (пошкодження об’єктів магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів).
 
У місті Харків 9 грудня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 30 серпня на вулиці вказаного міста під час раптово виниклої сварки ножем заподіяв тілесні ушкодження 27-річному місцевому жителю.
 
У місті Іллічівськ Одеської області на вулиці затримано 31-річного місцевого жителя, у якого вилучено 1 г героїну.
 
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони впродовж цього року під час проведення капітального ремонту ліфтів за завищеними цінами закупили ліфтове обладнання. У результаті цього обласному бюджету завдано збитків на загальну суму 250 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)
 
На Кіровоградщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватного сільськогосподарського підприємства. Вони, на підставі підроблених документів, за програмою “Здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів” незаконно отримали з держбюджету часткову компенсацію процентної ставки кредитної лінії. Таким чином державі завдано збитків на суму понад 104 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).
 
На Херсонщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю сільської ради. Вона безпідставно внесла себе та двох своїх дітей до списку осіб, які мають право на отримання у власність земельних ділянок колективного сільськогосподарського підприємства, унаслідок чого отримала три земельні ділянки загальною площею 19,3 га. У результаті протиправних дій зазначеному підприємству завдано збитків на загальну суму 229 тис. гривень.
 
УК
 

You may also like...