На Дніпропетровщині за одержання хабара затримано трьох держслужбовців

10 січня працівниками відділу державної служби по боротьбі з економічними злочинами Дніпропетровського міського управління міліції було зібрано матеріал стосовно державного службовця, начальника одного з міських комунальних підприємств та двох керівників одного з комунальних виробничих житлових ремонтно-експлуатаційних підприємств міста.

Зловмисники вимагали від директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю хабар в сумі 1650 доларів США за сприяння у підготовці документів та організацію перемоги при проведенні тендеру на право оренди об’єктів нерухомого майна, які належать до комунальної власності територіальної громади міста, а також застосування заниженого розрахункового коефіцієнту при сплаті за оренду приміщення (50% від якої сплачується до місцевого бюджету), що в подальшому призвело б до недоотримання коштів до місцевого бюджету.

За цим фактом прокуратурою м. Дніпропетровська стосовно одного з зловмисників було порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Наразі, зловмисник затриманий в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Стосовно інших осіб вирішується питання про порушення кримінальної справи.

 

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

You may also like...