Прокуратура Киева не согласна с решением суда, оправдавшего причастных к расовому убийству

Прокуратурою столиці внесено апеляцію на рішення суду про виправдування громадян, причетних до расового вбивства

Як повідомила «УК» Прес-служба Прокуратури міста Києва, вироком  Шевченківського районного суду міста 07.02.2012 року виправдано двох громадян України з підстав недоведеності їх участі у скоєнні вбивства громадянина Демократичної Республіки Конго Джозефа Сільвана Бунту на ґрунті расової ненависті (ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 161, ч. 2 ст. 161 КК України).

Даний злочин було скоєно у січні 2008 року біля будинку №4-А на вул. Салютній в Києві. Один із нападників наніс ножем смертельні удари потерпілому.

У червні 2008 року ця кримінальна справа була скерована до  Шевченківського районного суду міста Києва. Впродовж її розгляду в суді, а це понад три роки, підсудний перебував під вартою. 

Зважаючи на тривалий розгляд справи в суді, прокуратура столиці неодноразово зверталася до Шевченківського районного суду міста Києва з проханням  прискорити її розгляд.

Під час судових дебатів державний обвинувач, враховуючи наявність доказів вини підсудних у вчинені особливо тяжкого злочину, орієнтував суд на призначення покарання, пов’язаного з позбавленням волі.

Не дивлячись на те, що в судовому засіданні досліджено надані прокурором докази причетності двох громадян до скоєння злочину, судом 07.02.2012 року винесено виправдувальний вирок.

Не погоджуючись з виправдувальним вироком, прокуратурою столиці оскаржено його до Апеляційного суду міста Києва.

УК

You may also like...