Управління ДАІ у Львівській області інформує

Прес-служба управління ДАІ Львівщини повідомила «УК» про вригоди на автошляхах області.

У Львові скутерист скоїв зіткнення з автомобілем

19 березня о 18.40 годині у Львові на вулиці Миколайчука, 1а водій скутера «Ямаха», 23-річний житель Львова, не вибрав безпечної швидкості руху та зіткнувся з автомобілем «Фольксваген Гольф», яким керував 42-річний львів’янин.

Попередні причини ДТП – порушення водієм скутера Правил дорожнього руху, який не вибрав безпечної швидкості руху.

Унаслідок водій скутера отримав тілесні ушкодження (закритий перелом лівої руки, забійна рана верхньої губи) та після огляду лікарями був відпущений додому.

У Львівській області через зіткнення автомобілів травмовано 34-річного водія

18 березня близько 19.00 години у селі Нежухів Стрийського району водій автомобіля «Мерседес-Бенц Віто», 58-річний житель міста Трускавець, скоїв зіткнення з автомобілем «Опель Омега» під керуванням 34-річного жителя міста Моршин.

Унаслідок зіткнення транспортні засоби отримали технічні пошкодження, а водій автомобіля «Опель Омега» – тілесні ушкодження. У нього – закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій поперекового відділу хребта, забій лівої нирки.

На Львівщині неуважний водій «ВАЗу» в’їхав у будівлю кінного центру

18 березня близько 23.55 години водій автомобіля «ВАЗ-2101», 25-річний житель міста Судова Вишня Мостиського району, не вибрав безпечної швидкості руху та в’їхав у будівлю кінного центру.

Унаслідок цієї ДТП водій автомобіля отримав тілесні ушкодження (забій надбрівної дуги), з якими звернувся за допомогою у Судововишнянську міську лікарню.

Попередні причини автопригоди – водій автомобіля проявив неуважність до оточуючої дорожньої обстановки та її змін, під час виникнення небезпеки для руху не вжив заходів для зменшення швидкості руху аж до зупинки транспортного засобу, унаслідок чого в’їхав у будівлю кінного центру.

У Дрогобичі жінка-водій «ВАЗу» на тротуарі збила дитину

19 березня о 14.35 годині у місті Дрогобич водій автомобіля «ВАЗ-2101», 29-річна місцева жителька, здійснюючи об’їзд припаркованого біля правого краю дороги автомобіля, виїхала на лівий тротуар, де скоїла наїзд на пішохода, 7-річну жительку Дрогобича, ученицю 2-го класу СЗШ №5 міста Дрогобича, яка йшла по даному тротуару.

Унаслідок ДТП дівчинка отримала тілесні ушкодження (тупа травма живота, забій грудної клітки, забій правого колінного суглобу) та була госпіталізована у реанімаційне відділення Дрогобицької центральної міської лікарні №1.

За фактом ДТП триває перевірка.


Обережно, на дорогах збільшилась кількість двоколісних транспортних засобів!

З настанням потепління на дорогах Львова можна спостерігати збільшення кількості двоколісних транспортних засобів, а саме –  велосипедів, скутерів, мопедів, мотоциклів. У зв’язку з цим працівники Державтоінспекції міста Львова констатують, що кількість ДТП за участю саме цього виду транспорту зросла.

Так, протягом 18 та 19 березня у місті Львові за участю двоколісних транспортних засобів сталися дві дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких травмувались їх водії.

Зокрема, 18 березня близько 12.30 години на проспекті Чорновола, 103 відбулось зіткнення між автомобілем «Ауді А5» під керуванням жінки-водія, 1968 р. н., та мотоциклом «Хонда», яким керував чоловік, 1989 р. н. Унаслідок аварії дані водії отримали тілесні ушкодження.

А 19 березня близько 18.40 години на вулиці Миколайчука, 1 водій скутера «Ямаха», 1988 р. н., не вибрав безпечної швидкості руху та скоїв зіткнення з автомобілем «Фольксваген-Гольф» під керуванням водія, 1969 р. н. У результаті зіткнення транспортних засобів водій скутера отримав тілесні ушкодження.

За обома фактами триває перевірка.

Принагідно нагадаємо, що водії та пасажири двоколісних транспортних засобів менш захищені від небезпеки отримати тілесні ушкодження у ДТП, аніж водії та пасажири автомобілів. Однак, водії двоколісного транспорту нерідко самі нехтують своїм основним захистом – мотошоломом. Хоча пункт 2.3 Г Правил дорожнього руху України зобов’язує водіїв на мотоциклі та мопеді бути в застебнутому мотошоломі і не перевозити пасажирів без застебнутих мотошоломів. Відтак, крім мотошолома ДАІ рекомендує використовувати для захисту елементарне екіпірування (спеціальні рукавиці, куртки, наколінники тощо).

Особливу увагу необхідно звернути на дітей-велосипедистів, виїзд на дорогу яких дозволяється з настанням 14-річного віку (відповідно до пункту 6.1 Правил дорожнього руху України).

Враховуючи вказане вище, Державтоінспекція міста Львова звертається до водіїв автомобілів бути обережними та пильними на дорозі у зв’язку зі суттєвим збільшенням на дорогах двоколісних транспортних засобів – мотоциклів, скутерів, мопедів, велосипедів.  Своєю чергою, водії двоколісних транспортних засобів зобов’язані неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху та не виїжджати на дорогу без теоретичних знань та практичних навичок.

УК

 

You may also like...