Інформація ДАІ міста Києва на 11.05.2012

За 10 травня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 486 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 192; порушення правил проїзду перехресть – 9; порушення ПДР пішоходами – 21. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 44 відповідних протокола. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 40 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 1944 рішення, у 669 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

 

За добу зареєстровано  7 ДТП (4 наїзди на пішоходів), в яких 7 осіб отримали травми. Зверніть увагу! В столиці у травні місяці  травмовано 7 дітей-пішоходів. Державтоінспекція вкотре звертається до водіїв із проханням бути уважними та обережними під час керування автомобілем, не забувати, що на вулицях діти. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшуйте швидкість, під час руху не користуватися мобільним телефоном. Також звертаємось до вчителів та батьків – нагадуйте дітям основні Правила дорожнього руху і не забувайте, що ваша поведінка на дорозі є найкращим прикладом для дитини. А обізнаність дітей в дорожній грамоті допоможе відвернути нещасні випадки та збереже життя і здоров’я.

За минулу добу зареєстровано два незаконних заволодінь автотранспортом: Печерський район, на вулиці Старонаводницькій, 4-а викрали а/м «PorscheCayenne», н.з. АА3322КЕ, 2008 р.в., чорний; Дарницький район – а/м «Hyundai Accent», (на проспекті М. Бажана,3), н.з. АА4212КО, 2011 р.в., фіолетовий. Прийнято міри розшуку.

Співробітниками ВДАІ Голосіївського району, спільно с співробітниками ВДСО, затримано двох неповнолітніх, які розукомплектовували автомобіль «ВАЗ-21043», яким незаконно заволоділи невстановлені особи 8.05.2012 на проспекті Голосіївському. Хлопців доставлено до райуправління міліції. Також за минулу добу співробітниками ДАІ було виявлено   три автомобілі, що значились у розшуку, а саме: «Мерседес-Бенц316», «Мазда-323» та «ВАЗ-21144». Крім того, за підробку номерів агрегатів інспектори полку ДПС ДАІ затримали водія автомобіля «АУДІ100». При перевірці було встановлено, що номер кузова змінено кустарно. Чоловіка також доставлено до райуправління міліції.

Зокрема, в ході проведення оперативно розшукових заходів, за «гарячим» слідом, за грабіж вдалося затримати водія автомобіля «ВАЗ-2105». Чоловік відкрито викрав гроші у іншого громадянина і намагався зникнути, але був затриманий співробітниками ВДАІ Дарницького району. По операції «Акциз» затримано двох водіїв, які перевозили горілочні вироби без документів. Так, у Подільському районі затримано водія автомобіля «ГАЗ-2705», який перевозив більше 1300 пляшок алкогольних напоїв, а у Святошинському районі – 200 пляшок. Водіїв доставлено до райуправління міліції.
 
Крім того, до райуправління міліції доставлено 2 громадян, у яких виявлено та вилучено наркотичну речовину, а також 3-х чоловіків, які скоїли хуліганські дії.  
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 

 

 

You may also like...