Інформація ДАІ м. Києва

За 4 червня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 596 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 294; порушення правил проїзду перехресть – 13, порушення ПДР пішоходами – 20. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 64 відповідних протоколи. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 40 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 2202 рішення, у 782 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За добу зареєстровано 3 ДТП, в яких 3 особи отримали травми.

Незаконних заволодінь автотранспортом не зареєстровано.

Працівниками ДАІ виявлено 3 автомобілі: «Мицубиси Ланцер», «Део Ланос» та «Киа –Керато», що знаходились у розшуку.

Вчора, в Святошинському районі інспекторами полку ДПС ДАІ за порушення Правил дорожнього руху був зупинений автомобіль «ГАЗ-3302». При перевірці було виявлено вантаж, який перевозився без відповідних документів, а саме 8 ящиків горілочних виробів. Водія доставлено до райуправління міліції.

Крім того, до райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено – 2 особи, за хуліганство-1,

Все частіше співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. З початку нинішнього року вже задокументовано 42 спроби дачі хабара.

Столична Державтоінспекція нагадує, що до 01.00 год. 7 липня 2012 року перекрита офіційна фан-зона турніру УЄФА ЄВРО-2012 – на Майдані Незалежності та по вулиці Хрещатик на відрізку від вул. Інститутської до вул. Б. Хмельницького.  Звертаємо також увагу водіїв на те, що до 7 липня буде заборонено паркування транспортних засобів на центральних вулицях міста, а саме:

–          вул. Б. Хмельницького від вул. Пушкінської до вул. Хрещатик;

–          вул. Прорізна від вул. Пушкінської до вул. Хрещатик;

–          вул. Городецького від вул. Заньковецької до вул. Хрещатик.

У  дні проведення матчу Євро-2012 вулицями міста будуть пересуватися автоколони під супроводом патрульних автомобілів Державтоінспекції.В зв’язку з цим столична Державтоінспекція звертається до водіїв транспортних засобів з проханням – надавати перевагу в русі спецавтомобілям із ввімкненими проблисковими  маячками.

Державтоінспекція  радить усім мешканцям і гостям столиці  аби уникнути заторів чи інших ускладнень руху під час проведення чемпіонату –  планувати маршрут пересування, оминаючи центральну частину міста, а також використовувати паркінги для розміщення своїх транспортних засобів. Прохання до водіїв – бути уважними та доброзичливими до інших учасників дорожнього руху, відноситись з розумінням до тимчасових обмежень руху та незручностей, що виникатимуть під час «Євро-2012». 

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.     

 Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...