Полгода в Киеве у автоворов самой популярной маркой автомобиля остается «ВАЗ»

Столична ДАІ за півроку розшукала 98 викрадених авто.

За півроку в столиці було зареєстровано 230 незаконних заволодінь транспортними засобами, з яких працівниками ДАІ було розкрито 98.

Особливою популярністю, як і раніше, у викрадачів користуються «ВАЗи», з початку року співробітники ДАІ зареєстрували 52 випадки викрадень. Друге місце посіли автомобілі марок – «Toyota» 25 викрадень, а на третьому – «Mitsubishi», зафіксовано 22 випадки. На четвертому місце опинилися автомобілі марки «Лексус» – 19 незаконних заволодінь.

Як свідчить статистика, найчастіше автовласники саме вночі втрачали свої транспортні засоби, у цей час доби було викрадено 168 автівок. А вдень зафіксовано лише – 62 викрадення.

Якщо аналізувати кількість незаконних заволодінь по днях тижня, то найчастіше автомобілі викрадали у суботу та середу, зареєстровано по 51 випадку, у п’ятницю – 41 та у вівторок – 33.

Слід зазначити, що найбільш викрадень транспортних засобів зареєстровано у Дарницькому та Оболонському районах. Так з вулиці Анни Ахматової було викрадено 6 автівок і стільки ж незаконних заволодінь на проспекті Героїв Сталінграду. Також значна кількість викрадень зафіксована на проспектах Бажана, Маяковського і на вулиці Лисківській. Там з початку року зафіксовано по 5 незаконних заволодінь. У Святошинському районі з вулиці Симиренко викрали 4 автівки, а з проспекту Генерала Наумова – 3.

Запам’ятайте! Якщо у вас викрали автомобіль, необхідно негайно зателефонувати за номером «102» і повідомити про це, вказавши державний номер автомашини, марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Своєчасне звернення до міліції збільшує шанси знайти авто.

Аби запобігти викраданню та уберегти авто від незаконних заволодінь столична Державтоінспекція радить водіям скористатися наступними порадами:

1. Не залишайте ключі в замку запалювання;
2. Виходячи з авто, ні в якому разі не забувайте його закривати і ставити на сигналізацію;
3. Не залишайте автівку на вулиці на тривалий час, по можливості зберігайте авто на охороняємих стоянках;
4. Не провокуйте крадіїв – ні в якому разі не залишайте в машині документи, гроші та інші цінні речі.

 

 

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва 

You may also like...