Директор коли наніс міському бюджету Львова збитків на майже 280 тис. грн

Задокументовано зловживання службовим становищем з боку директора середньої спеціалізованої загальноосвітньої школи №93 міста Львова з поглибленим вивченням англійської мови.

Співробітники УДСБЕЗ встановили, що директор школи надав вказівку щодо безпідставної виплати працівникам закладу зарплати за невідпрацьований час та надав у безоплатне користування приміщень школи, внаслідок чого бюджету завдано збитків на загальну суму 276,9 тис. грн.
 
Посадовець, порушуючи вимоги ст. 70,88 Бюджетного кодексу України, а також ухвали Львівської міської ради про міський бюджет Львова на 2011-2012 роки, ст. 1 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 року №108/95, зайво нарахував та виплатив заробітну плату п’ятьом працівникам середньої спеціалізованої загальноосвітньої школи №93 міста Львова за невідпрацьований час протягом 2011-2012 років на загальну суму 208,6 тис. грн.
 
Окрім того, директор середньої спеціалізованої загальноосвітньої школи №93 міста Львова уклав договори про співпрацю з громадським об’єднанням та спортивним клубом, які фактично є договорами про оренду приміщень навчального закладу, порушуючи ст. ст. 2, 5 та 9 Закону України «Про оренду державного і комунального майна», на здійснював нарахування орендної плати, що призвело до безоплатного використання приміщень школи з 2006 року. У подальшому не проводилась компенсація видатків за комунальні послуги, спожиті громадським об’єднанням та спортивним клубом, а проводилось їх покриття за рахунок місцевого бюджету на суму 68,2 тис. грн.
 
Таким чином, внаслідок протиправних дій директора середньої спеціалізованої загальноосвітньої школи №93 міста Львова з поглибленим вивченням англійської мови завдано збитків місцевому бюджету на загальну суму 276,9 тис. грн.
 
12 червня цього року проти директора ССЗОШ №93 м. Львова у прокуратурі Львова порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Подальше розслідування справи проводить прокуратура міста Львова.
 

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області         

You may also like...