На Львівщині директор ТзОВ привласнив та розтратив 146 299 гривень бюджетних коштів

Слідчі слідчого відділу Дрогобицького міського відділу закінчили розслідувати кримінальну справу проти службової та юридичної особи – директора одного з ТзОВ. До компетенції посадової особи входили організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

 Уклавши договір з відділом культури Дрогобицької міської ради, «відповідальний» директор завідомо завищив відомості щодо фактично виконаних обсягів роботи.  Директору були ввірені бюджетні кошти, виділені для здійснення реконструкції та добудови Дрогобицької дитячої художньої школи для створення культурно-мистецького комплексу.
 
Після фактичного отримання коштів з корисливих мотивів, використавши своє службове становище, чоловік привласнив та розтратив бюджетні кошти, що належали відділу культури та мистецтв Дрогобицької міської ради на загальну суму 146 299 гривень.
 
Своїми умисними протиправними діями він вчинив злочин, передбачений ч.4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення та розтрата чужого майна у великих розмірах). 
 
Всупереч інтересам юридичної особи, він склав та підписав від свого імені низку офіційних неправдивих документів, зокрема – довідку про вартість виконаних робіт, акт приймання виконаних підрядних робіт, вартість виконаних робіт, вказавши у документах неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт.
 
Своїми діями зловмисник спричинив шкоду охоронюваним законом державним інтересам  на вказану вище суму, що є тяжким наслідком.
 
Таким чином, своїми умисними протиправними діями, зловживаючи повноваженнями,  умисно з метою одержання неправомірної вигоди для себе всупереч інтересам юридичної особи завдав істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам і спричинило тяжкі наслідки, вчинив злочин передбачений ч.2 ст.364-1 Кримінального кодексу України.
 
ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
(за матеріалами Наталії Постойко, ВЗГ Дрогобицький МВ ГУМВСУ у Львівській області)

You may also like...