На Луганщине УБОП предотвратил деятельность тюремного «наркобарона»

На Луганщині перекритий канал доставки наркотичних речовин до установи виконання покарань

 Луганськими УБОЗівцями спільно з працівниками центрального апарату Управління внутрішньої безпеки та протидії корупції Державної пенітенціарної служби України перекритий канал доставки наркотичних речовин до установи виконання покарань.

Так, до УБОЗу надійшла оперативна інформація про те, що в одній з виправних установ області особа, яка відбуває покарання, організувала збут наркотичних речовин як на території установи, так і за її межами. Його спільниками були два громадянина, які знаходилися на волі. З ними ув’язнений підтримував зв’язок за допомогою мобільного телефону та надавав вказівки – коли і як передавати наркотики.

Під час однієї з таких передач працівник регіонального управління ДПтС України в Луганській області капітан внутрішньої служби вилучив у засудженого наркотичні речовини. Однак, замість того, щоб документально це оформити, вступив із ув’язненим у змову, висунувши умову – за приховування даного злочину необхідно перерахувати 2 тис. гривень на його банківський рахунок. Надалі службовець почав сприяти ув’язненому в поширенні наркотиків.

У результаті проведеної перевірки правоохоронці перекрили канал доставки наркотичних речовин до установи виконання покарань, а працівника пенітенціарної служби – затримали.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання капітана внутрішньої служби виявлено і вилучено близько 100 г метамфітаміну, 6 ампул трамадолу, 50 г пороху, 30 патронів калібру 9 мм, револьвер і гладкоствольна рушниця. У засудженого ж виявлено та вилучено близько 1 л екстракційного опію.

Відносно капітана внутрішньої служби порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Найближча перспектива для службовця – «переведення» до іншої установи виконання покарань, де він буде по другу сторону тюремних ґрат.

«УК»

You may also like...