Найзбитковіший держбанк України купив для начальства відеотелефони по 1000 доларів

ПАТ АБ «Укргазбанк» 14 вересня за результатами тендеру уклав з ПрАТ «Інком» угоду на купівлю обладнання для корпоративної телефонної мережі. Вартість угоди склала 5,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Понад 1000 телефонів для рядових співробітників придбано по 822 грн. Натомість 15 апаратів, зазначених в конкурсній документації як «телефони ТОП рівня», коштують по 7 974 грн. на штуку.  Це телефони марки Cisco UC Phone 9971 (на фото), із вбудованою відеокамерою та сенсорним 5,6-дюймовим екраном для відеозв’язку, а також WiFi, Bluetooth, двома портами USB та виходом для аудіо-гарнітури.

Усього планують придбати 1 172 одиниці техніки, зокрема сервери по 168 тис грн., маршрутизатори по 146 тис грн., відеотермінали по 106 тис грн. та ін.
 
Банк купує апаратуру за власні кошти, отримати її повинен до 14 грудня.
 
Пропозиція «Інкому» не була найнижчою на тендері. У конкурсі брали участь ще три компанії, зокрема ТОВ «ІТ-Рішення» пропонувало апаратуру за 3,96 млн грн.. Однак на третину дешевша пропозиція була відхилена через відсутність забезпечення пропозиції конкурсних торгів та інші претензії. ТОВ «Девіком» пропонувало техніку за 3,99 млн грн., цю пропозицію відхилили через відсутність підтвердження наявності обладнання та транспорту, що забезпечує технічні можливості учасника для виконання умов договору, та підтвердження спеціалізації учасника по безпеці та побудові дата-центрів та ін.
 
Основним власником «Укргазбанку» після його націоналізації у 2009 році стала є держава в особі Міністерства фінансів України. Минулий 2011 рік «Укргазбанк» закінчив із  збитком у розмірі 3,61 млрд грн – найбільшим серед приватних і державних банків України.
 

НАШІ ГРОШІ

You may also like...