Маріупольський міліціонер, не зважаючи на поранення, затримав озброєного злочинця (фото)

Ще й року не минуло, як Євгена Кошелева було призначено на посаду інспектора патрульної служби БПС Маріупольського міськуправління міліції. Молодший сержант тільки почав вивчати ази міліцейської служби та робити перші кроки до професійного зростання. Проте, за волею випадку, сьогодні його ім’я знають не лише в рідному місті, шанобливо відзиваються про парубка і колеги, адже він – справжній боєць.

КошелевПодія сталася 28-го вересня цього року в селищі Каменськ Іллічівського району міста Маріуполя. Саме там і мешкає Євген разом з батьками. В обідню годину хлопець з батьком працював у дворі. Раптом вони почули, як сусідка поважного віку кличе на допомогу. Бабуся кричала, що до неї в будинок заліз невідомий чоловік і вкрав її майно. Налякана до смерті пенсіонерка відразу ж кинулася до сім’ї Кошелевих по допомогу. Як пояснює жінка, вона добре знала, що там ціла міліцейська династія: батько – пенсіонер МВС, а син – діючий працівник, тож у кого, як не в них просити захисту.

Чоловіки почали переслідувати злодія і наздогнали його вже на вулиці. Втікач раптово оголив зброю й попередив, що якщо його не залишать у спокої, він буде стріляти. Однак Кошелев-молодший відреагував миттєво, не залишивши озброєному злодієві шансу сховатися. Хлопець схопив сидіння від стільця й, прикривши їм голову від куль, пішов на зловмисника.

Хороброму міліціонеру вдалося звалити супротивника на землю, однак той встиг вистрілити йому в живіт. Незважаючи на поранення, Євген застосував кілька прийомів рукопашного бою, вибив з рук злочинця пістолет та затримав його. У цей час підбіг і батько. Євген Кошелев відразу ж доповів про подію до чергової частини Іллічівського РВ і до приїзду слідчо-оперативної групи охороняв затриманого.
Сьогодні Євген почувається добре. Юнак переніс операцію та йде на поправку. Медики запевняють, хлопець народився в сорочці, й це просто диво, що куля не пошкодила внутрішні органи. Лікарі захоплюються своїм пацієнтом, його витримкою й мужністю. Кажуть, відразу відчувається гарт, який юнак отримав в родині.

Як зазначив начальник Маріупольського міськуправління міліції Олександр Бугай, це справжній чоловічий вчинок людини, яка одного разу вирішила надіти погони і все життя охороняти спокій громадян. Також керівник міськуправління підкреслив, що молодший сержант Кошелев проявив мужність і рішучість, та з честю виконав свій обов’язок, як правоохоронець. Наразі Євгена Кошелева представлено до заохочення правами начальника ГУМВС України в Донецькій області та Міністра внутрішніх справ України.

Олександр Олександрович впевнений, що такий вчинок зіграє важливу роль у подальшій кар’єрі молодого правоохоронця. Нехай сьогодні він – слухач Харківського національного університету внутрішніх справ, але за кілька років хлопець стане оперуповноваженим карного розшуку, про що мріє вже зараз. Начальник Маріупольської міліції висловив подяку батькам Євгена Кошелева за те, що вони зуміли виховати справжнього чоловіка, захисника, який готовий прийти на допомогу в будь-яку хвилину, незважаючи на небезпеку.

Що стосується особи затриманого, то він виявився 32-річним уродженцем Донецької області, раніше двічі засудженим за крадіжки. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Також підслідному доведеться відповісти за стрільбу по міліціонерові. За попередньою інформацією, постріл було зроблено з шумового пістолета, який стріляє гумовими кулями.

ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області
 

You may also like...