Інформація ДАІ Києва на 25.10.2012

За 24 жовтня співробітниками столичної ДАІ виявлено 677 порушень Правил дорожнього руху. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 238 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 76 водіїв, без необхідних документів керували автіками – 42, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 19. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння виявлено – 43 водія. Крім того виявлено 26 пішоходів-порушників.

За минулу добу в столиці було зареєстровано 8 ДТП (6 наїздів на пішоходів), в яких 9 осіб отримали травми. Зверніть увагу! В столиці очікується погіршення погодних умов – зниження температури, хмарність та опади. Пам’ятайте, дощ – знижує видимість.  У зв’язку з цим, столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням бути максимально обережними під час руху в несприятливих погодних умовах, неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування.

УВАГА! Канікули. ДАІ Києва нагадує водіям, що розпочалися шкільні канікули і діти більше часу проводять на вулиці. Зважаючи на це, Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.
 
З 22 жовтня ДАІ розпочала комплекс профілактичних заходів «Перевізник – зима 2012».
 
З метою підвищення безпеки пасажирських перевезень, столична ДАІ спільно з представниками Укртрансінспекції проводить комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті. Інспектори перевіряють підприємства і суб’єкти господарювання, на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Особлива увага приділяється питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справність приладів обігріву стекол та салону, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. Також, здійснюється посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, в першу чергу за дотриманням швидкісного режиму, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки тощо.
 
Вчора, зареєстровано два незаконних заволодіння транспортними засобами: Голосіївський район – а/м "Шкода-Супер-Классик", н.з. АА2227ЕХ, 2007 р.в., сірого кольору; Оболонський район мотоцикл «Мастер-125», н.з. АА9270АА, 2011 р.в., синій. Прийнято міри розшуку.
 
Співробітниками ДАІ виявлено 5 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, у Дніпровському районі  було затримано 23-річного чоловіка, який перебував у розшуку. Чоловіка доставило до райвідділу. Також до райвідділів міліції за незаконне зберігання та перевезення наркотичних речовин доставлено 1особу,  хуліганство-2, навмисне пошкодження майна – 1.  
 
Зокрема, у Голосіївському районі інспектори полку ДПС ДАІ за підробку номерів агрегатів затримали водія автомобіля «Тойота Корола».  Під час перевірки було встановлено, що номер кузова змінено кустарно. Чоловіка доставлено до райуправління.
 
Аби запобігти ускладненням у дорожньому русі та виникненню аварійних ситуацій в столиці з 10 по 25 жовтня проводиться комплекс заходів з обстеження майданчиків для паркування транспортних засобів, які розміщені на вулично-дорожній мережі столиці.Під час відпрацювання працівники ДАІ перевіряють наявність погоджень місць розташування майданчиків для паркування та схем організації руху на них, відповідність облаштування зазначених місць дорожніми знаками і розміткою. Крім того перевірять наявність виділених місць для інвалідів. Особлива увага звертається на відповідність способу постановки автомобілів на майданчиках для паркування. У разі виявлення порушень у сфері Правил паркування та Правил дорожнього руху до відповідних посадових осіб та водіїв приймаються заходи адміністративного впливу. Тільки за останню добу за порушення правил стоянки та зупинки на водіїв складено 147 протоколів.
 
Також столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 
Канікули! Водії, будьте уважні на дорозі – діти!

 

Столична Державтоінспекція нагадує водіям, що сьогодні розпочалися шкільні канікули і діти більше часу проводитимуть на вулиці. Зважаючи на це, Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей. У місцях відпочинку дітей, будьте особливо уважні і заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо. Пам’ятайте! Від кожного з нас залежить здоров’я і життя наших дітей!

Також звертаємось до батьків маленьких учасників дорожнього руху – прищеплюйте дітям навички дотримання Правил дорожнього руху. Адже самий кращий спосіб виховання – це приклад дорослих. Тому навіть якщо і поспішаєте не порушуйте правил, особливо у присутності дітей. Нагадайте дітям, що вони повинні рухатися тротуарами, пішохідними доріжками; переходити проїзну частину тільки у встановлених місцях.

УДАІ м. Києва

 

 

You may also like...