Дитячу бібліотеку імені Т.Г.Шевченка повернули киянам – Прокуратура

Окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури Києва та скасував рішення Київради, за яким приміщення дитячої бібліотеки імені Т.Г.Шевченка підлягало приватизації шляхом продажу на аукціоні.

 Обставини справи:

Рішенням Київради у лютому минулого року до Програми приватизації комунального майна включено нежитлове приміщення на пр. Перемоги, 25-А загальною площею майже 790 м2, у якому знаходиться Центральна міська бібліотека імені Т.Г.Шевченка для дітей міста Києва.

Прокуратурою Києва рішення Київради було опротестовано оскільки за законодавством приміщення бібліотеки приватизації не підлягають.

Утім, Київрадою протест прокурора не задоволено та незаконне рішення про приватизацію Центральної бібліотеки для дітей міста Києва не скасовано.

         Додатково:

         За позовом прокуратури Києва Окружним адміністративним судом рішення про включення приміщення бібліотеки до переліку об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні, визнано протиправним та скасовано.

         Довітково:

         Центральна міська бібліотека імені Т.Г.Шевченка для дітей міста Києва діє з 1919 року.

Її статус визначено Урядом України як науково-дослідного, інформаційного та консультативного центру з питань культурного розвитку дітей міста Києва.

Відділ зв’язків із засобами масової інформації  прокуратури міста Києва

You may also like...