Працівники спецпідрозділів БОЗ продовжують виявляти чиновників-хабарників

Співробітники спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю продовжують виявляти чиновників-хабарників. Лише в останні кілька днів правоохоронці на гарячому затримали «нечистих на руку» службовців.

Автономна Республіка Крим. Начальник Держкомзему одного з районів Криму разом зі своїм підлеглим вимагали 27 тисяч гривень за погодження проекту землеустрою. Чиновники отримали кошти у власному службовому кабінеті, однак поділити між собою гроші не встигли, оскільки були затримані убозівцями.

Харківська область. Викрито у хабарництві ряд посадовців обласної Державної інспекції з захисту прав споживачів. Службові особи вимагали 18 тисяч гривень від представника приватного підприємця за не притягнення останнього до адміністративної відповідальності.

Донецька область. 20 тисяч гривень надприбутку до своєї кишені вирішила покласти радник податкової служби. Жінка вимагала гроші від засновника одного з товариств за невжиття заходів щодо донарахування податку на додану вартість у розмірі  100 тисяч грн.

Закарпатська область. Посадовець обласної державної адміністрації за надання своїх «послуг» вимагав 1 тисячу євро. В таку суму він оцінив виготовлення та видачу довідки з даними, які не відповідають дійсності. Чоловік затриманий працівниками місцевого УБОЗ.

Проти всіх зловмисників відкрито кримінальні провадження за хабарництво.

Відповідальність за такі дії передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...