У військово-патріотичному клубі розікрали техніку на 544 тисячі гривень

Службові особи військово-патріотичного клубу, зловживаючи службовим становищем, вчинили викрадення комплектуючих військового майна на суму понад 544 тисячі гривень…

Харківською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України в ході перевірки встановлено, що Вовчанському військово-патріотичному авіаційно-технічному спортивному клубі «Сокіл» імені Героя Радянського Союзу М.І. Смільського у 1980-1990-х роках для підготовки призовників з військово-технічних спеціальностей до військової служби у Збройних Силах України безоплатно передано 13 одиниць автомобільної техніки, 2 тренажера, 4 вертольоти Мі-2 та 2 літаки Ан-2. У період з 2004 – 2013 років службові особи клубу, зловживаючи службовим становищем, вчинили викрадення комплектуючих військового майна на суму понад 544 тис. грн., привівши у непридатний до подальшого використання стан автомобільну техніку, вертольоти, літаки та тренажери.

Відомості щодо кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За даним фактом розпочато досудове розслідування.

Як зазначив Юрій Війтєв, прокурор Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, вказане розукомплектування і розкрадання військового майна стало можливим внаслідок того, що з 2004 року до теперішнього часу службовими особами Центрального автомобільного управління Збройних Сил України та Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України інвентаризація цього майна не проводилась, контроль за його збереженням не здійснювався.

Прокуратура Центрального регіону

You may also like...