Сводка происшествий на дорогах Киева за прошедшие сутки

За 5 грудня співробітники столичної ДАІ виявили 551 порушення Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 221 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 92 водії, без необхідних документів керували автівками – 16; порушень правил проїзду перехресть – 16. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 29 водіїв. 

За добу в столиці зареєстровано 7 ДТП, в яких 6 осіб отримали травми та одна особа загинула. Звертаємо увагу водіїв на несприятливі погодні умови. Ранні сутінки, опади (сніг, дощ) – все це значною мірою ускладнює життя учасникам дорожнього руху. Щоб уникнути ризику потрапити в ДТП, Державтоінспекція радить водіям бути уважними при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижувати швидкість, не об’їжджати транспорт, який зупинився перед «зеброю», а зупинитися і пропустити людей, які переходять дорогу.

З настанням осіннього періоду на дорогах столиці збільшується кількість нещасних випадків з пішоходами. Одна з головних причин цього – водії не можуть вчасно помітити людину на дорозі.Аби вберегти людей від біди, Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити під колеса. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

Також, Державтоінспекція міста звертає увагу водіїв на особливості керування транспортними засобами в умовах мряки, дощу, снігу тощо. У зв’язку з цим, закликаємо водіїв бути уважними та обережними за кермом, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрів, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до втрати контролю над автомобілем.

У четвер співробітники столичної Державтоінспекції в Печерському районі міста затримали водія «Volkswagen Passat» – перевіркою встановлено, що документи на транспортний засіб підроблені. А от у Дніпровському районі столиці інспектори ДАІ затримали жінку, яка шахрайським шляхом заволоділа грошима іншої особи. Також в Святошинському районі співробітниками Державтоінспекції затримано водія «Mitsubishi Lancer» – автомобілем громадянин заволодів шляхом шахрайства. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

В столиці зареєстровано три факти незаконного заволодіння транспортними засобами: так у Святошинському районі міста викрали «ВАЗ 2101», червоного кольору, н.з. А7290ВІ, 1978 року випуску. У Деснянському районі столиці незаконно заволоділи чорним «OPEL OMEGA», н.з. АА7006ВХ, 1996 року випуску. У Подільському районі міста невідомі заволоділи сірим «DAEWOO LANOS TF69Y», н.з. АМ1685АН, 2006 року випуску. Прийнято міри розшуку. Під час несення служби, інспекторами ВДАІ Дарницького району міста виявлено «ВАЗ 2106», який нещодавно викрали у Києві.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. 

УДАІ Київ                                      

You may also like...