Суд вирішив не стягувати 4 мільйони з фірми чиновниці Черновецького, яка сховалась у Англії

Суд відмовився стягнути з ТОВ «Київ Сіті Девелопмент» 4,03 млн грн., які фірма безпідставно набула при впровадженні системи відеонагляду та фотофіксації порушень ПДР у Києві. Про це свідчить рішення Господарського суду Київської області від 8 жовтня.

У 2008 році з дозволу Мінекономіки комунальне підприємство «Київдорсервіс» без проведення відкритих торгів найняло «Київ Сіті Девелопмент» для влаштування підсистем відеонагляду, детекторів транспорту, керованих дорожніх знаків та метеонагляду автоматизованої системи керування дорожнім рухом на вулично-шляховій мережі столиці.

У 2012 році «Київавтодор» і Держфінінспекція встановила нестачу обладнання на суму 3,46 млн грн. та завищення вартості робіт на 576,5 тис грн. Ці гроші прокуратура вимагає повернути комунальникам.

Суд у задоволенні позову прокуратури, яка представляла інтереси Київради і комунальників, відмовив.

Своє рішення він мотивував тим, що фірма належним чином виконала свої договірні зобов’язання, про що свідчать підписані комунальниками без жодних заперечень акти виконаних робіт.

А відсутність обладнання на об’єктах належними доказами в суді не підтверджена. Суд призначив судово-будівельну експертизу, яка могла би це встановити, але «Київдорсервіс» не оплатив її проведення.

Як зауважив суд, «не здійснивши дії по оплаті судової експертизи, позивачі виявили свою незацікавленість результатом розгляду позову, що може вказувати лише на формальність вимоги».

Не стали належними доказами в суді акти перевірок ДФІ, «оскільки в ході останніх огляд безпосередньо об’єктів не здійснювався». Ревізії ж «Київдорсервісу» суд оцінив критично, оскільки комунальники є зацікавленою стороною.

Суд зазначив, що на недоведеність вимог вказує також те, що ні комунальники, ні прокуратура не надали жодного доказу сплати заявленої суми на рахунок фірми.

Доказом могла би стати справа, порушена проти директора КП «Київдорсервіс». Закон за звинуваченням у завищенні обсягів виконаних робіт та обладнання. Однак результатів даного розслідування суду не відомі.

Нагадаємо, «Київ Сіті Девелопмент» отримав вказаний підряд у 2008-му, коли мером столиці був очолював Леонід Черновецький.

Протягом 2007-2009 років директором «Київ Сіті Девелопмент» була Марина Погібко, яка до цього працювала віце-президентом «Правекс-банку» Леоніда Черновецького.

У 2009 році Погібко очолила Головне управління економіки та інвестицій КМДА. Її вважали протеже Дениса Басса, ще одного вихідця з «Правекс-банку» та заступника голови КМДА Черновецького. Після відставки Басса вона і керівник комунального підприємства «Київреклама» були звинувачені у привласненні 2,44 млн грн. Погібко у 2011 році виїхала у Англію, де звернулась за отриманням політичного притулку.

У квітні 2012 року було порушено справу про банкрутство ТОВ «Київ Сіті Девелопмент». Засновником і директором фірми наразі є Світлана Пилипюк.

НАШІ ГРОШІ

You may also like...