Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за минулу добу

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ внесено 206 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події, що мали місце на Одещині.

До Київського РВ надійшла заява від В’ячеслава, про те, що в січні 2014 року знайома жінка на ім’я "Марина", знаходячись в гостях, з шафи таємно викрала гроші в сумі 11000 доларів США, договір купівлі-продажу квартири та скриньку з золотими виробами. Сума матеріального збитку становить 110000 гривень. Вжитими заходами викрито Марину, 1983 р.н., від якої надійшли правдиві свідчення про скоєння даного злочину.

До Приморського РВ звернулася із заявою 29-річна мешканка міста Донецьк щодо вжиття заходів до невідомої особи, яка знаходячись на перехресті вулиць Дерибасівська та Катерининська, шляхом ривку заволоділа її мобільним телефоном. Сума матеріального збитку склала шість тисяч гривень. В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку викрито 23-річного чоловіка. Слідчим відділом вказані відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

 

До чергової частини Білгород–Дністровського МВ звернулась 61-річна жителька міста із заявою про те, що її син зловживає спиртними напоями та вчиняє сімейні сварки. З чоловіком проведено бесіду та складено протокол про адміністративне правопорушення за ознаками статті 173-2 КУпАП (насилля в сім’ї).

 

До чергової частини Ізмаїльського МВ звернулась 41-річна місцева жителька, яка повідомила, що невідомі особи, знаходячись на проспекті Суворова, нанесли тілесні ушкодження її сину, 1996 р.н., після чого викрали у нього мобільний телефон. Проведеними оперативно-розшуковими заходами було встановлено 20-річного мешканця міста. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

 

До Київського РВ надійшла заява від Михайла, 1993 р.н. про те, що на вулиці Люстдорфська дорога невідома особа шляхом ривка відкрито заволоділа його мобільним телефоном, вартістю 5000 грн. Вжитими заходами викрито Андрія, 1987 р.н., від якого отримано правдиві свідчення.

В ході відпрацювання заяви 43-річної Олени, працівниками Приморського РВ викрито 33-річного Миколу, який знаходячись у маршрутному таксі, шляхом вільного доступу з карману куртки її неповнолітньої доньки, вчинив крадіжку мобільного телефону. Потерпілій завдано матеріальної шкоди на суму понад одну тисячу гривень. Затриманий зізнався правоохоронцям у вчинені вказаного кримінального правопорушення. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

 

До Суворовського РВ від 87-річного жителя району надійшла заява щодо вжиття заходів до малознайомої дівчини, яка, знаходячись за місцем його мешкання, таємно викрала банківську карту та пізніше зняла з неї 12000 гривень. Проведеними оперативно-розшуковими заходами викрито одеситку, 1987 р.н., яка зізналася у вчиненні вказаного правопорушення та пояснила, що гроші витратила на власні потреби. Дівчину відпущено під зобов’язання.

 

Співробітниками Київського РВ викрито Михайла, 1965 р.н., який з подвір’я приватного будинку таємно викрав металеві вироби. Сума матеріального збитку становить 1000 гривень. Отримано правдиві свідчення.

Вжитими заходами працівниками Приморського РВ викрито Олексія, 1986 р.н., який на пляжі «Ланжерон» узяв на прокат велосипед та не повернув. Підозрюваний у вчинені вказаного кримінального правопорушення зізнався. Наразі його відпущено під зобов’язання. Слідчим слідчого відділу вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

До Ізмаїльського МВ звернувся місцевий житель, 1982 р.н., який повідомив, що невідома особа з приміщення його будинку викрала мобільний телефон. Вжитими заходами було встановлено ізмаїльчанина, 1981 р.н., який дав правдиві свідчення у скоєнні злочину. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

 

Працівниками Суворовського РВ викрито Олександра, 1981 р.н., який дав правдиві свідчення про те, що шляхом вільного доступу, з двору приватного будинку одеситки він таємно викрав мобільний телефон. Сума завданого матеріального збитку склала 2500 гривень. За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ознаками статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

 

Співробітниками Ізмаїльського МВ в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання 39-річного мешканця м. Ізмаїл, виявлено та вилучено декілька паперових згортків з речовиною рослинного походження в сухому та помеленому стані та 64 рослини роду конопля. Вилучено направлено на дослідження в НДЕКЦ.

 

До Київського РВ надійшла заява від Михайла, 1993 рн., про те, що невідомі злочинці, по вул. Люстдорфська дорога, шляхом ривка відкрито заволоділи його моб.телефон. Сума збитку 5000 гривень. Вжитими заходами співробітниками СКР Київського РВ викрито Андрія, 1987 р.н., та Ігора, 1991 р.н., від яких надійшли правдиві свідчення про скоєння даного злочину.

 

Працівниками Арцизького РВ в ході проведення огляду будинку Віктора, 1962 р.н., виявлено та вилучено 84 патрони калібру 5,6 мм. Вилучені патрони направлено до НДЕКЦ. Підозрюваного відпущено під особисте зобов’язання. Відомості внесені до ЄРДР, правова кваліфікація кримінального правопорушення ч1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

 

You may also like...