Батальон Днепр поймал боевика который подтвердил причастность террористов к сбитому Боингу (видео)

Батальйон ДНІПРО-1 взяв у полон бойовика ДНР, який підтвердив причетність російських терористів до збитого БОІНГУ-777 
Батальйон «Дніпро-1» взяв у полон бойовика, який в ході допиту підтвердив, що 17 липня пасажирський лайнер був збитий терористами з комплексу «Бук», завезеного з Російської Федерації.

Бойовик є одним з корегувальників обстрілу блокпостів. Терорист здався після тривалого бою в ході операції по знешкодженню групи ДНР «Оплот спецназ» 18 липня в околицях Маріуполя. Ще четверо бойовиків були ліквідовані під час перестрілки. 

На допиті полонений розповів, що він коректував обстріл блокпостів. Так, бойовики прокладали собі дорогу до Маріуполя, щоб завдати удару по місту, а також розчищали дорогу до російського кордону, щоб безперешкодно приймати зброю з боку РФ. Зокрема, ця група з ручних гранатометів і мінометів розстріляла пост радіолокації, який стежив за пересуванням судів в Азовському морі. Таким чином, бойовики відкрили собі прохід по морю на українсько-російському кордоні в прибережній зоні. В разі вдалого прориву бойовиків з Донецька міг бути завданий удар по Маріуполю з подальшим виходом армії бойовиків у Запорізьку область.

Від діяльності групи за весь період в цілому загинуло близько 50 українських силовиків.

У результаті була отримана цінна інформація про постачання зброї бойовикам і причетності до цього високопоставлених донецьких чиновників. Під час допиту, записаного на відео, полонений бойовик обмовився про наявність у терористів важкої військової техніки російського виробництва, що вже перебуває на території України.

У тому числі, комплексу «Бук», яким і був збитий пасажирський літак Малазійських авіаліній "Боїнг-747" над ділянкою території Донецької області, що контролюється російськими найманцями-терористами.

Полонений бойовик розповів: «З приводу збитого літака, я можу точно підтвердити, що постріл робився з боку ДНР саме «Буком», тому що в ДНР є ці «Буки».

Він заявив, що зброя постачається з боку Російської Федерації, а в телефонній розмові один з лідерів ДНР підтвердив йому, що за станом на 15-16 липня в бойовиків були на озброєнні 2 російських комплекси «Бук».

Полонений бойовик переданий співробітникам СБУ для подальшого розслідування.

You may also like...