В Белой церкви, «компьютерный гений» украл 48 миллионов гривен со счета местного банка

На Білоцерківщині викрито комп’ютерного «генія», який шахрайським шляхом став «мільйонером»

До чергової частини Білоцерківського міськвідділу міліції від керівника однієї з банківських установ міста Біла Церква надійшла заява про те, що невідома особа, шляхом незаконних операцій, заволоділа грошовими коштами в сумі близько 48 мільйонів гривень.

Під час слідчо-оперативних заходів встановлено, що 48-річний місцевий житель Білої Церкви, протягом тижня, «віртуально» перерахував грошові кошти, які знаходяться в обігу одного із банків міста на свої та своєї покійної дружини карткові рахунки. Незаконні операції він здійснював з використанням одного із сайтів електронної доставки і оплати рахунків у всесвітній мережі Інтернет. В результаті таких перерахувань він заволодів грошовими коштами у сумі майже 48 мільйонів гривень. Частину грошей (782 тисячі гривень), він зняв готівкою через банкомат, за які він «трішки» прикупив собі речей та погуляв.

Наразі, рахунки банку, на які «кіберзлочинець» перераховував гроші заблоковані, а частина невитрачених ним грошових коштів повернута до банківської установи, яка зазнала збитків.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Наразі досудове розслідування по даному факту завершено, справу направлено до суду, який і вирішить подальшу долю шахрая.

ВЗГ ГУМВС України  в Київській області

You may also like...