На Київщині судитимуть двох податківців за отримання хабара

Прокуратурою Київщини направлено до суду обвинувальний акт відносно двох оперуповноважених одного із структурних підрозділів Броварської Державної податкової інспекції ГУ Міндоходів України у Київській області.

Як повідомляє Прес-служба прокуратури Київської області, досудовим розслідуванням встановлено, що держслужбовці вимагали та отримали від представника товариства з обмеженою відповідальністю неправомірну вигоду в сумі 9600 гривень. За таку винагороду вони обіцяли не притягувати його до кримінальної відповідальності та не нараховувати штрафні санкції за начебто порушення закону у діяльності підприємства.

Затримали службовців «на гарячому» під час одержання грошей безпосередньо на своєму робочому місці.

Дії обох обвинувачених кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

You may also like...