Державтоінспекція Тернопільщини затримала водія-утікача

У суботу, 13 грудня, близько 15-ї години, на автодорозі в напрямку Збаразького кільця працівники ДАІ помітили іномарку «БМВ-330» з транзитними номерами, що уже не використовуються – на червоному фоні – чорні символи. Інспектори ДАІ подали водієві вимогу про зупинку, однак він вимогу проігнорував, збільшив швидкість і почав втікати вулицями Тернополя. 

На автодорозі було багато машин, тому водій-втікач створював чималу небезпеку оточуючим. Порушник не реагував ні на проблискові маячки, ні на гучномовець.

Майже сорок хвилин працівники ДАІ наздоганяли вулицями Тернополя водія автомобіля «БМВ-330». Зупинити автомобіль все-таки вдалося на автодорозі «обхід Тернополя». Водія затримали. Ним виявився 25-річний, раніше судимий мешканець обласного центру. На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група.

Правоохоронці з’ясували, що даний автомобіль на території України перебуває незаконно, він не розмитнений. Водій від дачі будь-яких пояснень відмовився.

За словами Володимира Цішецького, слідчого Тернопільського райвідділу міліції, вказаний автомобіль вилучено, на даний час проводяться відповідні експертизи.

Відомості по даному факту внесені в єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками злочину передбачено статтею 290 ККУ покарання за яке передбачає до трьох років обмеження волі.

Як з’ясували слідчі, затриманий водій уже неодноразово притягувався до відповідальності. Лише за останній рік працівники Державтоінспекції зареєстрували 12 порушень ним правил дорожнього руху, серед яких – керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, не зупинка на вимогу інспектора, їзда без документів і водіння під час заборони сідати за кермо.
Наразі встановлюється походження автомобіля та вирішується питання про покарання порушника. Матеріали скеровані до Тернопільського міськрайонного суду.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Тернопільської області)

You may also like...