Полторак: На Донбасі перебувають 42,5 тис. російських військових та бойовиків

На Донбасі нині перебувають близько 42,5 тис. російських військових та бойовиків, заявив міністр оборони Степан Полторак на засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО у Києві

Він наголосив, що Росія продовжує виступати головним організатором та спонсором збройного протистояння на сході України, крім того, триває приховане постачання зброї та підготовка збройних формувань, передає УНІАН.

«На сьогоднішній день спільне угруповання збройних сил РФ та незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях Донецька і Луганська нараховує близько 42,5 тис. осіб», – сказав Полторак.

За словами міністра, «лише танків вони мають 558 одиниць, а бойових машин, артилерійських систем та іншого озброєння – такої кількості озброєння, як мають ці угруповання, вистачило б для середньої європейської держави».

Міністр також стверджує, що вздовж кордону з Україною Росія утримує угруповання у складі близько 55 тис. військовослужбовців.

«Вздовж кордону з Україною Росія утримує угруповання своїх військ, яке може бути використано для нарощування можливостей незаконних збройних формувань. Загальна чисельність угруповання складає близько 55 тис. військовослужбовців та близько 3 тис. 700 одиниць основного озброєння і техніки збройних сил Російської Федерації», – зазначив він. // hromadske.tv

You may also like...