Міноборони купило консервів на 19 мільйонів у фірм хабарників

Міністерство оборони України 11 серпня уклало низку угод на постачання м’ясних консервів та каш на 18,97 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Славпродукт» отримає 7,30 млн грн. за консервовані мясні сніданки по 18,24 грн. за банку. Власником фірми значиться Сергій Гаврилюк з Санкт-Петербургу, директором – Олександр Гаврилюк.

Останній, згідно до даних судового реєстру, трохи більше як півроку тому був фігурантом кримінального провадження за фактом отримання хабара чиновником Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту.

«Славпродукт» тоді поставив транспортникам овочеві консерви у банках меншої ваги, порівняно із договірною. Але завдяки чиновнику-хабарнику вони були прийняті, бо Гаврилюк мав із ним домовленість про хабар у 80 тисяч – 20% від суми контракту. При передачі чергової партії грошей їх взяли СБУшники.

ТОВ «Візит» отримає 11,66 млн грн. за печінкові паштети по 7,50 грн. (тут і далі вказані ціни за банку), каша рисова з яловичиною – 11,82 грн., каша гречана з яловичиною – 12,00 грн., каша перлова з яловичиною – 11,64 грн.

Нагадаємо, 19 січня стало відомо про затримання при отриманні хабара начальника управління тилу логістики Нацгвардії Святослава Манжури. Хабар у розмірі 232 тис грн. Манжура отримував від керівників фірми «Візит» за сприяння перемозі на тендері на постачання м’ясних консервів Нацгвардії. Однак уже за кілька днів Печерський райсуд Києва відпустив Манжуру під заставу в 240 тис. грн. Щодо замдиректора «Візиту», яким за даними «Наших Грошей» був Руслан Березюк, то згідно з матеріалами судового реєстру, його визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення – дачі хабара, покарання визначили у вигляді позбавлення волі на чотири роки з конфіскацією 232 тис грн., однак звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік й забороною виїжджати закордон.

Нині «Візит» (Біла Церква) зареєстровано на дружину засудженого Руслана Березюка Олену та її сестру Ірину Кут. Це доньки Тетяни Глиняної, яка була присутня під час передачі хабара Березюком Манжурі. Однак вона не була звинуваченою по справі, хоча була директором фірми. Нині керівником «Візиту» значиться Людмила Ціліцька, яка раніше значилася бухгалтером підприємства кролерозводників «Хутровик» при директорці Глиняній. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...