Перекрито канал виведення підприємствами валюти за кордон

Співробітники Служби безпеки України спільно з Держслужбою фінансового моніторингу перекрили канал виведення окремими підприємствами валюти за кордон.

Низка суб’єктів реального сектора економіки перераховували кошти на адресу "транзитних" фірм як оплату за товари та послуги. Далі гроші надходили іншим компаніям, в яких купувалася валюта на підставі удаваних зовнішньоекономічних угод. Придбана валюта перераховувалася "офшорним" компаніям з Панами та Великобританії, рахунки яких було відкрито в одному з прибалтійських банків.

Протягом червня-липня 2015 року в такий спосіб підприємства вивели за кордон суму еквівалентну 82 мільйонам гривень. Наразі на рахунки компаній, які задіяні у схемі, накладено арешт та заблоковано понад 26 мільйонів гривень.

Співробітники спецслужби вже встановили організаторів фінансової оборудки, які є мешканцями Київської та Дніпропетровської областей.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 та ст. 205 Кримінального кодексу України. У його рамках планується повідомити про підозри організаторам фінансової оборудки та притягти їх до кримінальної відповідальності.

Тривають слідчі дії. // Прес-центр СБУ

You may also like...