Судом задоволено клопотання щодо накладення арешту на майно податківця-«хабарника» (відео)

Печерським районним судом міста Києва задоволенні клопотання військової прокуратури Центрального регіону України про накладення арешту щодо майна службової особи, яка підозрюється в одержанні неправомірної вигоди.

Ухвалами суду накладено арешт на рухоме та нерухоме майно, яке у підозрюваного в його особистій та спільній з дружиною власності, а саме: двохкімнатна квартира у місті Києві, земельна ділянка, що знаходиться у Київській області з будинком площею 300 кв. м. та два транспортні засоби – Toyota Land Cruiser 200 (2011 р.в.) і Toyota RAV4 (2010 р.в.).

Нагадаємо, працівниками військової прокуратури Центрального регіону України спільно із співробітниками Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в м. Києві під час передачі неправомірної вигоди у сумі 36 тисяч гривень затримано начальника управління Державної податкової інспекції одного з районів Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області, а також особу, яка була посередником у передачі неправомірної вигоди. Раніше була зафіксована передача «хабара» в сумі 8 тисяч гривень, тобто всього задокументовано передачу неправомірної вигоди в сумі 44 тисячі гривень.

Указана службова особа під час перевірки поданих до управління Державної податкової інспекції документів висунула незаконну вимогу представнику комерційного підприємства передати йому через посередника неправомірну вигоду в сумі 8 тис грн, за не створення перешкод у реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю, як платника податку на додану вартість, а також 36 тис грн за аналогічну реєстрацію ще щодо трьох суб’єктів господарювання.

Винним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, або за попередньою змовою групою осіб, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією).

Досудове розслідування триває. 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...