На Сумщині затримали шахраїв, які вимагали гроші під гаслами Революції Гідності

У місті Охтирка Сумської області Служба безпеки України спільно з поліцією та представниками регіональних осередків ВПР «Правий сектор», ГО «Майдан» та «Народна самооборона» затримала організаторів злочинного угруповання, які вимагали гроші та майно з підприємців, використовуючи гасла Революції Гідності.

Зловмисники – півтора десятка місцевих мешканців – фізично та психологічно тиснули на депутатів місцевих рад, представників суддівського корпусу та правоохоронних органів. Вони практикували методи фізичного впливу, а також залякування зброєю.

СБУ

Під час скоєння злочинів члени угруповання прикривалися начебто керівництвом однією з Сотень Майдану під час Революції Гідності, протекторатом високопосадовців, а також недійсними посвідченнями громадської організації, яка займається протидією корупції.

Правоохоронці та громадські активісти затримали організаторів угруповання у найманому ними офісі. У зловмисників вилучено зброю.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-розшукові дії, що спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до діяльності злочинного угруповання. // Прес-центр СБ України

You may also like...