На Луганщині викрито підприємство, яке ухилилось від сплати майже 5 млн. грн. податків

Співробітниками державної податкової інспекції у місті Северодонецьку Головного управління державної фіскальної служби у Луганській області встановлено, що посадові особи одного з підприємств області у 2015 році уклали фіктивні угоди про придбання товаро-матеріальних цінностей на загальну суму у майже 5 млн грн, чим штучно зависили суму податкового кредиту і, як наслідок, ухилились від сплати податків у вказаному розмірі.

За вказаним фактом слідчим управлінням фінансових розслідувань головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється прокуратурою Луганської області.

Проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії спрямовані на встановлення всіх обставин події.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 212 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 15 тисяч до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...