23-річнна конотопчанка «продала» шахраям весільну сукню… віддавши їм 3000 гривень

Незважаючи на чисельні попередження правоохоронців щодо різноманітності шахрайських схем та способів їх уникнення, громадяни нерідко потрапляють на гачок аферистів. Цими днями невідомі зловмисники спустошили банківський рахунок 23-річної конотопчанки.

До чергової частини Конотопського відділу поліції звернулась жителька райцентру й повідомила, що її ошукали.

Як з’ясувалося, дівчина розмістила на одному із сайтів мережі Інтернет оголошення про продаж весільної сукні. Невдовзі їй зателефонував «покупець» з наміром придбати товар. Коли мова зайшла про спосіб розрахунку, чоловік, дізнавшись про наявність у продавчині кредитної картки, домовився перерахувати гроші саме на неї. Для чого запропонував провести за його підказками ряд банківських операцій.

Проте замість того, аби поповнити рахунок панянки, шахрай за кілька хвилин його спустошив. Про що на телефон довірливій дівчини надійшло смс-повідомлення про зняття з кредитної картки 3 000 гривень. Ошуканій конотопчанці нічого не залишалося, як звернутися до поліції.

«Запорукою успіху таких «спритників» є легковажне розголошення самими громадянами своїх персональних даних, що дає змогу шахраям безперешкодно знімати кошти з рахунків, навіть не користуючись банківськими картками, – говорить виконуючий обов’язки начальника відділу поліції Микола Панов. – І хоча все залежить від конкретної ситуації, в більшості випадків зловмисники діють за одним і тим же сценарієм».

Наразі слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації ГУНП в Сумській області

You may also like...