На Луганщині засмітили землі промвідходами, що заподіяло державі шкоди майже на 53 млн. гривень

Прокуратурою Луганської області спільно з Управлінням Служби безпеки України в Луганській області встановлено факт засмічення земельної ділянки загальною площею 6,6 га в межах одного з населених пунктів Попаснянського району Луганської області промисловими відходами.

За розрахунками Державної екологічної інспекції у Луганській області розмір шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища, склав майже 53 млн гривень.

Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України (забруднення земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля).

Хід досудового розслідування контролюється прокуратурою області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 239 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...