На Хмельниччині судитимуть заступника керівника відділення поліції за одержання хабара

Прокуратурою Хмельницької області завершено слідство у кримінальному провадженні стосовно тимчасово виконуючого обов’язки заступника начальника одного з відділень поліції Хмельницького відділу поліції та посередника, який підбурив та сприяв в одержанні ним 800 дол США неправомірної вигоди.

 Встановлено, що у квітні цього року за вказану суму правоохоронець та його товариш обіцяли хмельничанці повпливати на колег з іншого відділення поліції не реєструвати заяву про вчинення нею та її знайомим грабежу. При цьому неодноразово загрожували їй, що в разі відмови від надання коштів її буде притягнуто до кримінальної відповідальності. 

Погодившись на такі умови, жінка передала 800 дол США спільнику т.в.о. заступника начальника відділення поліції, який одразу ж знищив документи, що вказували на вчинення нею і знайомим відкритого викрадення чужого майна. 

Під час одержання коштів обвинувачених викрито співробітниками СБУ та слідчими прокуратури області за взаємодії управління внутрішньої безпеки поліції. 

Обвинувальний акт щодо правоохоронця за ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) КК України, а також його спільника за ч.ч. 4, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 369-2 (підбурювання та пособництво в одержанні неправомірної вигоди) КК України спрямовано до суду для розгляду по суті. 

Правоохоронцеві судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 165 тис грн та відсторонено від посади, іншому обвинуваченому – тримання під вартою з можливістю внесення 100 тис грн застави. Обидва сплатили вказані суми. 

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

You may also like...