За одержання неправомірної вигоди засуджено правоохоронця

Шосткінський місьрайонний суд Сумської області засудив контролера однієї з військових частин Нацгвардії України за отримання неправомірної вигоди у розмірі 1 тисячі доларів США.

У січні поточного року громадянин звернувся до командира військової частини щодо призову на військову службу за контрактом до Нацгвардії України. Командир частини йому повідомив, що вакантних посад за встановленою військово-обліковою спеціальністю, на яку претендував  доброволець, немає та відмовив у прийнятті.

Про це стало відомо контролеру другої спеціальної комендатури військової частини Нацгвардії України, який запропонував йому за 1 тисячу доларів США вплинути на командира частини щодо прийняття на військову службу.

Після отримання неправомірної вигоди його було затримано правоохоронцями та кошти вилучено.

Суд визнав винним правоохоронця за ч. 2 ст.369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою) та, враховуючи щире каяття, сприяння у розкритті злочину та утримання неповнолітньої дитини, призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень. 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...