Колишньому майору Нацгвардії дали 5 років за співпрацю з терористами «ДНР»

Шевченківський районний суд Києва засудив до 5 років в’язниці умовно колишнього начальника штабу військової частини Національної гвардії за співробітництво з бойовиками самопроголошеної "Донецької народної республіки". 

 

Про це сказано у вироку суду від 2 вересня, передають Українські Новини.

суд

Зазначено, що уродженець Донецька, займаючи пост заступника командира авіаескадрильї Національної гвардії – начальника штабу військової частини № 2269 у період з 10 квітня по 17 квітня 2015 року здійснював збір і передачу бойовикам інформації про вищий командний склад сил АТО, місцезнаходження комплектів боєприпасів і бойових літаків сил та інші секретні відомості.

Інформацію військовий передавав через програму Vіbеr.

Будучи допитаним у судовому засіданні, обвинувачуваний свою провину в здійсненні інкримінованого йому кримінального злочину визнав частково, при цьому визнаючи факт зв’язку й спілкування з терористичною організацією ДНР.

Але водночас він заявив, що надавав інформацію виключно з відкритих джерел або помилкову інформацію з метою, у тому числі, увести супротивника в оману.

 

Суд зняв з підсудного обвинувачення в організаційному сприянні діяльності ДНР, але визнав його винним у свідомій участі в діяльності терористичної організації.

Суд також урахував відсутність яких-небудь негативних наслідків скоєного кримінального злочину, наявність каяття у вчиненому й низки хронічних захворювань у підсудного, а саме хронічного гепатиту й міокардіодистрофії.

Суд засудив його до 5 років позбавлення волі, але звільнив від покарання з випробувальним терміном на 3 роки.

Також засудженого позбавлено звання майор.

 

You may also like...