Нацрада спростувала повідомлення про позбавлення каналу “1+1” ліцензії

У Нацраді з питань телебачення та радіомовлення пояснили, що канал зможе отримати поновлену ліцензію не раніше, ніж закінчиться дія старої.

 Голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко пояснив, чому Нацрада й досі не надала поновлену ліцензію телеканалові "1+1". У четвер, 29 грудня, Артеменко нагадав про нещодавню націоналізацію "Приватбанку". За його словами, у зв’язку із цим Нацрада просила канал "1+1" подати оновлені дані про кінцевих бенефіціарів.

Офіційний запит було надіслано 28 грудня. "1+1" від нас вимагав терміново видати їм бланк ліцензії. Ми їм відповідали, що не маємо права видавати раніше завершення строку дії ліцензії – тобто не раніше 29 грудня", – пояснив Артеменко у коментарі сайту "Детектор медіа".

Раніше у телеканалі "1+1" заявляли, що його намагаються позбавити ліцензії та здійснити рейдерське захоплення. 29 грудня – це останній день дії ліцензії на аналогове мовлення каналу. Йому так і не надали поновлену ліцензію, попри те що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення одностайно проголосувала за її продовження, зазначається на сайті мовника. "З різних джерел ми отримуємо інформацію про намагання скасувати таке рішення (Нацради. – Ред.) та здійснити рейдерський захват каналу", – зазначалося у повідомленні телеканалу. // Deutsche Welle

You may also like...