На Донеччині ліквідовано агентурну мережу терористів з російським куратором (відео)

Агентурну мережу терористів, що діяла у Красногорівці Мар’їнського району Донецької області, ліквідувала Служба безпеки України.

За завданням свого куратора з т.зв. "ДНР" зловмисники збирали інформацію про склад, озброєння та пересування українських підрозділів у районі проведення антитерористичної операції.

СБУ

 Дані зловмисники передавали за допомогою мобільного зв’язку або через Інтернет, використовуючи заходи конспірації. Зібрані відомості використовувалась терористами для диверсій та обстрілів позицій ЗСУ.

Куратором агентурної мережі є помічник начальника розвідки бандформування «5-та окрема мотострілкова бригада «ДНР», 38-річний громадянин Росії – Ярослав Ефендієв з позивним «Ефенді».

Співробітники СБУ затримали трьох спільників терористів за місцями їхнього проживання. Під час обшуків помешкань правоохоронці вилучили телефонні термінали та картки, за допомогою яких передавали інформацію бойовикам, а також комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. 

Слідчі Управління СБ України у Дніпропетровській області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії. // Прес-центр СБ України

You may also like...