Військова прокуратура не допустила відчуження приміщень в центрі Києва вартістю 12 млн. грн.

Апеляційним судом міста Києва 19.01.2016 відхилено апеляційну скаргу фізичної особи на рішення суду першої інстанції, яким право власності на нежитлові приміщення загальною площею 1388 м² вартістю 12 млн грн. на вулиці Мельникова в Києві визнано за Міноборони України.

Як вже повідомлялось, у 2011 році між фізичною особою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір іпотеки, згідно якого товариству передано вказані нежитлові приміщення, що належали ДП «Укроборонпостачальник».

На момент укладення цього договору іпотеки, спірне нерухоме майно було предметом спору в суді та розпоряджатися ним у вказаної фізичної особи правових підстав не було.

Військовою прокуратурою Центрального регіону України здійснено вступ у справу, що розглядалась у Шевченківському районному суді міста Києва, про визнання права власності на частину нежитлової будівлі за вказаною фізичною особою.

Рішеннями судів двох інстанцій позивачу відмовлено в задоволенні його позовних вимог, таким чином, недопущено незаконного виведення з державної власності майна Міноборони України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...