На Луганщині судитимуть ще одного організатора псевдореферендуму

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, тобто дій, вчинених з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

Встановлено, що навесні 2014 року мешканець міста Попасна Луганської області разом з невстановленими особами вчинив дії, спрямовані на організацію та проведення 11.05.2014 на території міста Попасна та Попаснянського району Луганської області так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР». Зокрема, вказаний громадянин здійснював доставку на виборчі дільниці бюлетенів та скриньок для голосування, виконував організаційні дії щодо охорони виборчих дільниць тощо.

У зв’язку з тим, що вказана особа переховується від слідства та суду, прокуратурою Луганської області стосовно останнього здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...