Викрито незаконне використання бюджетних коштів Сєвєродонецькою міськрадою на суму понад 2 млн. грн.

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою проведено моніторинг інформації та документів, які розміщені на веб-порталі «ProZorro», та встановлені порушення закону в діях посадових осіб тендерного комітету Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської ради при проведенні відкритих торгів із закупівлі транспортного засобу спеціального призначення на суму понад 2 мільйони гривень та, як наслідок, прийнято незаконне рішення щодо перерахування коштів на рахунки приватного підприємства без поставки вказаного транспортного засобу.

30.01.2017 Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру заступнику начальника Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської ради за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

На даний час перевіряється причетність керівництва Сєвєродонецької міської ради до вчинення вказаного злочину.

Крім того, прокуратурою вжито заходи забезпечення кримінального провадження, як наслідок, Сєвєродонецьким міським судом накладено арешт на вказаний транспортний засіб.

30 січня 2017 року до Сєвєродонецького міського суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури Луганської області.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 364 України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; санкція ч. 2 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

You may also like...