У Дніпрі СБУ припинила діяльність конвертцентру з обігом у 600 мільйонів гривень

Діяльність конвертаційного центру із загальним обігом у шістсот мільйонів гривень припинили у Дніпрі співробітники Служби безпеки України та прокуратури.

Ділки впровадили злочинну схему, за якою більше ніж 45 приватних підприємств з різних регіонів України перераховували безготівкові кошти на рахунки фіктивних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб, для конвертації у готівку. Також надавалися послуги з мінімізації обов’язкових платежів до державного бюджету і незаконного формування податкового кредиту.

"конверт"

Упродовж 2016 року зловмисники перевели у готівку понад 600 мільйонів гривень.

"конверт"

Співробітники спецслужби затримали кур’єра «конверту» біля однієї з банківських установ міста із 140 тисячами гривень готівки.

Під час обшуків у житлових, офісних приміщеннях та автомобілях ділків правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку з доказами проведення нелегальних операцій. На банківські рахунки, що використовувалися конвертаційним центром, накладено арешт, заблоковано понад 6,2 мільйона гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до фінансової оборудки. // Прес-центр СБ України
 

You may also like...