До суду направлено обвинувальний акт стосовно шахрая, який заволодів понад 190 тис. гривень

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого повторно за попередньою змовою групою осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

Встановлено, що раніше судимий мешканець Старобільська за попередньою змовою із особою, яка перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області, з серпня 2016 року по лютий 2017 року вчинив шахрайські дії на території Луганської області. Так, зловмисник, знаходячись на тимчасово непідконтрольній території Луганської області, повідомляв телефонним зв’язком мешканцям області, що їхні родичі нібито потрапили в дорожньо-транспортну пригоду та для вирішення питання про їх непритягнення до відповідальності необхідно передати певні грошові кошти.

В подальшому мешканець Старобільська за вказівкою спільника в нічний час приїжджав до місця мешкання жертв, де отримував від останніх грошові кошти. Потерпілими від шахрайських дій були переважно літні люди.

Таким чином зловмисник заволодів грошовими коштами на загальну суму понад 190 тисяч гривень.

Наразі шахрай перебуває під вартою та обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою Луганської області направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...