Надмірна довірливість коштувала двом жителям Сумщини майже 10 тисяч гривень

Поліцейські застерігають від Інтернет-аферистів. Саме від таких зловмисників і постраждали 30-річні буринчанин та роменка. І якщо чоловік, намагаючись придбати мотоцикл на відомому сайті оголошень, перерахував аферисту завдаток в сумі 6 500 гривень, так його і не отримавши, жінка втратила останні заощадження, продаючи коляску.

До Роменського відділу поліції звернувся 30-річний житель району. Чоловік розповів, що його ошукав зловмисник за допомогою мережі Інтернет. Намагаючись зекономити, він вирішив скористатись відомими сайтами оголошень, а коли знайшов цікаву пропозицію, зв’язався з продавцем та домовився про спосіб оплати. Умовою було перерахувати завдаток у сумі 6 500 гривень, що й зробив заявник, після чого втратив зв’язок з таким званим продавцем.

Ще однією потерпілою від шахраїв стала і 30-річна мешканка Бурині. Вона поліцейським розповіла, що, виставивши оголошення про продаж коляски в Інтернеті, одразу знайшовся покупець. А коли по телефону вони домовились про сплату за товар, їй на мобільний зателефонувала жінка, що назвалась працівником банку та повідомила, що виникли проблеми з перерахунком грошей. Тож, якщо вона хоче їх отримати, має продиктувати код, що прийде в смс-повідомленні, що заявниця і зробила. Після чого на мобільний жінки надійшло ще одне повідомлення про зняття з її рахунку 2853 гривень.

За даними фактами в поліції вже відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці роблять все можливе, аби розшукати зловмисників та притягти їх до відповідальності та вкотре звертаються до громадян з проханням, не довіряти телефонним незнайомцям, не розголошувати секретну інформацію по банківській картці, не називати секретні коди зловмисникам, що називають себе працівниками банку. Пам’ятайте, що вигідна пропозиція в Інтернеті може виявитись фіктивним лотом, а незнайомець, який називає себе по телефону банкіром, звичайнісіньким шахраєм.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

You may also like...