В зоні АТО «відкат» за проект «Прозорого офісу» склав половину суми угоди, чиновників затримано

 Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою сил АТО викрили на хабарі першого заступника однієї з РДА, яка вимагала від підприємця 410 тис грн.

Про це повідомила прес-служба СБУ.
 
Підприємець за бюджетні кошти розробив проектну документацію для відновлення соціальної інфраструктури Донбасу, знищеної терористами. За отримання бюджетних коштів посадовець вимагав 50% від вартості робіт готівкою. Під час обшуку в службовому кабінеті посадовця правоохоронці виявили всю суму хабара.
 
Одночасно затримали чиновника Краматорської міськради, який паралельно вимагав від підприємця також для себе хабар.  Під час отримання від представника бізнесмена 75 тисяч гривень «відкату» його затримало СБУ.
 
Джерело «Наших грошей» в Краматорську повідомило, що  серед викритих на хабарі чиновників – перший заступних голови Бахмутської райдержадміністрації Олена Головкіна.
 
За даними джерела, хабар вимагався від ПП «Бахмут-проект», з яким  Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міськради 24 липня за неконкуретною процедурою уклало угоду на 809 тис грн. Фірма повинна була виконати проектно-кошторисну документацію для створення соціального центру в форматі «Прозорий соціальний офіс» по вул. Перемоги, 53 в Бахмуті.
 
За даними «Є-дата», 17 липня УПСЗН Бахмутської міськради перерахувало фірмі 417 тис грн., тобто майже половину від суми угод. Інші коштів рамках цих робіт від міськради на рахунки «Бахмут-проект» не надходили.
 
«Бахмут-проект» було зареєстроване минулого року, його власниками вказані Ованесові Роман та Ірина. Фірма отримала вже держзамовлень на 4,52 млн грн. // НАШІ ГРОШІ
 

You may also like...