У центрі столиці затримали групу квартирників-гастролерів (відео)

Працівники карного розшуку затримали зловмисників біля під’їзду будинку, відразу після вчинення ними крадіжки. У чоловіків вилучили гроші, ноутбук, та мобільний телефон потерпілих.

Співробітники Шевченківського управління поліції отримали оперативну інформацію, що у Києві орудує група квартирних крадіїв. Під час відпрацювання території, співробітники карного розшуку на вулиці Туполєва побачили, як троє хлопців зайшли до будинку, а двоє залишились у автомобілі. Тож поліцейським вирішили простежити за підозрілими незнайомцями.

Картинки по запросу полиция Киева

Оперативне передчуття розшуковців не підвело – і вже за кілька хвилин вони побачили чоловіків, які виходили із будинку з пакунками в руках. Відповісти на питання, звідки речі, молодики не змогли, а відтак правоохоронці затримали їх для з’ясування обставин.

Під час поверхневого огляду поліцейські виявили та вилучили у зловмисників гроші, інструменти, набір домофонних ключів та комплект відмичок до різних дверних замків.

П’ятеро правопорушників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Всі вони – уродженці Одеської області, які напередодні приїхали до столиці. Зловмисники орендували житло та планували "підзаробити" тут скоєнням корисливих злочинів. 

Під час слідчих дій було встановлено, що всі фігуранти раніше притягувались до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів. Наразі поліція перевіряє причетність затриманих до вчинення подібних злочинів у столиці.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, яка передбачає до шести років позбавлення волі. Зараз вирішується питання про обрання трьом правопорушникам міри запобіжного заходу, двоє з них перебувають у статусі свідка. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...